Sos la cartofi?

4440
34

Si…… guess who’s back? Sotul doamnei… 🙂

Dupa ultima mea incursiune in lumea virtuala, adica acel articol despre cum am ajuns sa iau parte la acest blog, „abuzurile” au continuat.

– Iubi!!! Ai vazut ce spune toata lumea?! Ca scrii foarte frumos! Ti-am spus eu! Trebuie sa faci asta mai des!!

De fapt eu am un scris de doctor bolnav de Parkinson. Nu stiu de unde a scos-o ca scriu frumos dar in fine 🙂 . Oricum lucrurile au devenit clare: blogareala nu avea sa fie un drum scurt pentru mine. Nu avea cum sa ma lase sa scap asa usor 🙂 . Asa ca mi-am cumparat niste cd-uri cu fratele Fuego, cateva baxuri de bere si mi-am pus in congelator niste halbe pentru a mai indulci toata povestea.

Dupa ce mi-am luat toate masurile si am facut pregatirile nu mai ramanea decat sa astept sa ma puna sa mai scriu un articol. Evident ca iar m-am eschivat cat am putut si am zis sa trag de timp la maxim. Problema este ca deja a trecut o saptamana si nu mi-a spus nimic. Nicio rugaminte, niciun santaj sentimental, nimic! Clar este un test! Test-capcana! De data asta castig! Ma apuc de scris inainte sa imi spuna ea ceva. Nu am cum sa pierd!

Zis si facut! Dar acum despre ce Doamne iarta-ma sa scriu?!
M-am gandit sa va povestesc ceva legat de noi doi. Dar ce? Cum ne-am cunoscut nu este de publicat online avand in vedere ca nu eram tocmai „sobru” 🙂 (nu imi amintesc prea multe din seara aia),  cum de am stiut ca ea este aleasa e prea siropos si nu exista destule cd-uri cu Fuego pentru povestirea asta, cum a fost prima noastra vacanta impreuna e plictisitor, asa ca o sa povestesc ceva funny: cum am cerut-o de nevasta. 🙂

In primul rand, dupa cum am spus mai sus, am stabilit ca ea este aleasa. Este un criteriu destul de important cand ceri pe cineva de sotie. De retinut ca e mai bine sa ai cateva discutii cu tine insuti inainte sa stabilesti ca EA este. Si in stari diferite (suparat, vesel, beat, melancolic, furios, beat, speriat, dezgustat, beat, etc.). Nu de alta dar e destul de aiurea cand/daca realizezi ca nu e EA. Risti sa ramai blocat in starea de „beat” mult timp. 🙂

Revenind. M-am hotarat sa o cer de nevasta. Stiam ca ea este. Mai imi trebuia o regie cu suspansul din cartile Sandrei Brown si bineinteles un inel.

M-am pus pe cautat inelul, pentru partea cu regia urmand sa inventez ceva ulterior. Cautarile decurgeau foarte greu pentru ca intelesesem de pe diverse forumuri ca trebuie sa fie surprinsa de cerere, deci nu aveam cum sa imi desconspir planul. Si da! Am cautat pe Google niste forumuri despre cum se face toata treaba. Nu ne-am nascut toti invatati!

Astfel pentru a putea sa ma perind pe la diverse bijuterii trebuia sa inventez tot felul de sedinte, proiecte complicate la birou si alte minciuni.
Problema era ca la momentul acela gelozia si neincrederea scumpei mele sotii atingea cote astronomice deci eu trebuia sa ma ascund mai ceva ca mexicanii de Trump.

La un moment dat imi aduc aminte ca i-am raspuns din greseala exact cand o doamna de la o bijuterie imi spunea: „Asta este cel mai frumos! Si are si diamante! ” Nu va imaginati ce discutii ar fi existat daca nu inchideam telefonul la timp.
Cum sa ii explic ca in cadrul „sedintei” care nu imi permitea nici sa ii raspund la telefon o voce feminina vorbea despre inele cu diamante…

Ca sa nu mai lungim vorba, ca in ritmul asta raman fara bere, am gasit intr-un final inelul. Era desprins din basme! Parea ca e facut din cel mai pur aur alb care exista, ca avea cele mai clare diamante, slefuite de cei mai buni bijutieri din lume, lucea mai ceva ca soarele in toiul verii si costa cat jumate din organele mele. Nu pe bune, dupa ce ca mi-a luat o luna sa il gasesc (cred ca mai usor o gaseam pe Elodia) am si dat pe el absolut toti banii pe care ii aveam disponibili in acel moment/luna/an 🙂 . Dar ce mai conta. Urma sa ma insor. Sau macar sa incerc ca nu era nimic sigur.

Recapitulam. Stiam ca e ea, aveam inelul, mai trebuia regia. Aici stiam exact ce aveam de facut. Sa ma uit pe forum cum se face. In urma investigatilor am stabilit ca urma sa o cer intr-un parc, la miezul noptii. S-a nimerit sa avem noi un loc romantic unde ne plimbam de obicei intr-un parc. Eram sigur ca ala e cel mai ok si ca i-ar fi placut.

Zis si facut! Ma trezesc a doua zi dimineata cu gandul ca la miezul noptii o cer. Urma sa fie o zi mareata. Totul trebuia sa decurga conform planului. Doar ma sfatuisem cu cele mai tari doamne de pe forumul pe care cerusem ajutor.

Si uite asa cum dansam eu dimineata prin casa mai ceva ca Shakira, de zici ca urma sa castig la loto in seara aia, imi suna telefonul. Raspund si un prieten imi da vestea ca un alt prieten a avut accident de masina si este la spital. Mi-a cazut cerul in cap… Parca nici inelul nu mai stralucea asa…

– Pai ce a patit? Unde este? Zi-mi si vin acum!
– HA HA HA! Nu ai unde sa vii ma! E 1 aprilie! Te-am ars!
– `tii ma-tii! &$&%&#*%*!@%^&@ etc. Ati inteles ideea, facuse o gluma de 1 aprilie boul!

Mi-a revenit un pic doar pentru a ma intrista imediat inapoi… Era 1 aprilie. Cum sa o cer pe 1 aprilie?! Cu siguranta nu m-ar fi crezut si ar fi ras si m-as fi enervat si as fi aruncat inelul in apa si pe scurt, as fi murit burlac. 🙂

Buuun. Nicio problema. Aia e… Mai stam o zi. Doar ca nu a fost asa simplu. Stateam ca pe ghimpi. M-a scos de pe ghimpi niste palinca pe care o aveam in congelator 🙂 Doar ca a doua zi nu m-am mai trezit dansand, ci mahmur. Si ce faci cand te trezesti mahmur? Te dregi cu o bere. Asta in mod normal, nu daca preconizezi sa iti ceri iubita de sotie cateva ore mai tarziu. Una peste alta am continuat cu palinca de mai aveam un pic si ma ceream singur de barbat.

Vine seara. Ma sui in masina, ajung la ea la birou, coboara din birou, se suie in masina si ii propun sa mergem un pic in parc. Totul mergea perfect. Doamnele de pe forum ar fi fost tare mandre de mine. Pe drumul spre parc am ascultat un playlist facut de ele cu niste piese de un romantism la limita diabetului, dar na… trebuiau facute sacrificii.

Numarand secundele de ziceai ca sunt Rolex, cu inelul pregatit, ajung la parc, opresc masina, cobor eu, coboara ea, se suie ea inapoi, ma sui si eu inapoi. Incercam sa inteleg ce se intampla.

– Iubi hai sa mergem ca e prea frig… nu mai am chef de parc…

Stop cardiac! Pe buze imi statea sa ii zic: Bai femeie!! Trebuie sa te cer de nevasta! Beau palinca singur in casa de 2 zile! Caut inelul de o luna! Mi-am amanetat sufletul sa il achit! Treci in parc sa te cer odata!
Dar… am tacut si am rugat-o sa facem macar cativa pasi, poate se incalzeste. Nu aveai cu cine sa vorbesti. Avea deja centura pusa si incalzirea la maxim. Nu mai aveam nicio sansa. Trebuia sa actionez atunci, acolo, in masina, in fata parcului.
Bag mana in buzunar, desfac usor cutiuta si il indrept sprea ea fara alte adaugiri:

– Vrei sa fii sotia mea?

Scosesem porumbelul pe gura. Nu mai aveam cum sa dau inapoi. Urma reactia ei. Urma sa fie inmarmurita, sa inceapa sa planga de fericire, sa sara pe mine urland DA DA DA!

Hmmm… doar ca nu a fost chiar asa…
S-a uitat la mine, s-a uitat la inel, mi-a intins mana pentru a ii pune inelul si a zis cel mai banal si simplu „DA” pe care l-am auzit vreodata.
Ati vazut cand va terorizeaza la Mc Donald’s, KFC, baiatul de la casa cu intrebari gen Cola, Fanta, Sprite? Meniu mare? Sos la cartofi? si vrei doar sa scapi? Eu eram baiatul de la casa si ea vroia sos la cartofi. Asa a raspuns. Fara lacrimi, fara nimic. Un DA mai sec decat tot desertul Sahara. Cred ca era mai ok daca o ceream prin SMS 🙂 . Hei! Dar macar a acceptat.

Ulterior, mi-a explicat ca in clipele alea pe ea nu o interesa decat sa porneasca mai repede incalzirea in scaune si nu se putea concentra. Era sigura ca o sa ne casatorim si restul erau doar detalii 🙂 .

Morala:

  1. Este ok sa ceri pe cineva de sot/sotie prin SMS
  2. Nu toata lumea se exteriorizeaza la fel
  3. Forumurile sunt DOAR pentru a stii ce masina de spalat sa iti cumperi
  4. Palinca te ajuta sa treci peste multe lucruri in viata
  5. Cand cereti pe cineva de sot/sotie asigurati-va ca este cald

 

PS: Impodobeste mama bradul… La la la…

 

4440
34

25 Comments

Add Yours
  1. 1
    Paul

    Sa-mi aduci aminte sa iti aduc niste palinca de pus la congelator ! Nu se stie niciodata cand trec pe la tine si am nevoie ! 🙂

  2. 3
    Maria

    Superb modul de a povesti! Mi-a inveselit ziua! Concluzia mea este ca iubirea e simpla. Iubirea nu e complicata, nu e sofisticata si nu are nimic premeditat. Va doresc sa imbatraniti impreuna, cu dragoste si intelegere!

  3. 7
    Monica

    Hahaha. Foarte tare 😁. Ai fost genial si reactia ei pe masura 🤔🤔😂. Multumesc ca ai revenit cu articolul, relativ repede 😁. You are the best husband!! I think she is proud of you. I am proud of you also 😁😁

  4. 11
    Alisa Nicoleta

    Super tare !!!! Foarte haiosi, ai un mod de a povesti ,la fel ca si Alina, foarte interesant ,imi doream sa nu se mai termine articolul, m am amuzat! Clar, Alin, trebuie sa ne mai povestesi diverse ,Alina are dreptate! Sa fiti fericiti impreuna cat mai mult timp, sa va cresteti nepotii impreuna ! Astepta cu nerabdare urmatorul articol.

  5. 13
    Anda Daniela

    Foarte faina povestea !! Imi place de voi, va doresc tot binele din lume alaturi de fetita voastra si astept cu interes si alte povesti !! Pupici !!

  6. 15
    Laura

    Bravoo! Esti „bestial”! Sa lupti pentru iubirea voastra. Dragostea este doar un cuvant pana cand apare cineva si ii da un sens. Pentru a pastra omul iubit langa tine iti trebuie iubire, daruire, rabdare, intelepciune….iubiree. Sa nu uitati sa va reindragostiti in fiecare zi. Daca viata va „va pune obstacole pe drum” sa va acceptati orice mai putin infidelitatea si nefericirea. Te iubesc!!

  7. 18
    Ioana

    Băiiiiiiiiii!!!
    M-am enervat 😤
    Am citit tot articolul și tu Alin, nu ai specificat nimic de „prietenele” Alinei??? Hmmmm…
    As putea sa scriu și eu un articol despre cum ai cerut-o 🤓😂😂😂
    Va pup, iOneștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.