Trucuri de frumusete

5288
54

Am obosit sa aud fraze de genul : „normal ca arata bine, isi permite!”. De cate ori aud asta fac mari eforturi sa nu intru in polemici cu diferite persoane de gen feminin si mai nou si de gen masculin (ca barbatii au devenit un soi de femei, uneori fiind invidioasa pe sprancenele lor, mai pensate decat ale mele 🙂 ). Si da, sunt feminista, dar nu cred ca este o noutate, se vede in atitudinea mea. Dar nu o duc la extrem, cred ca femeia face casa buna cu barbatul atata timp cat exista dragoste si respect.

Sa revenim la oile noastre! Eu cred ca frumusetea, desi acest termen este al naibi de relativ de la o persoana la alta, este valorifica prin ritualuri de ingrijire. Corect? M-am gandit sa va impartasesc cateva din trucurile mele care nu costa averi. Asta este partea in care veti spune ca fabulez 😉 :

  • Pentru a avea o piele fina, nu trebuie sa faceti 10 ture la salon sau sa dati o gramada de bani pe produse cosmetice. Tin minte ca eram in facultate si ca orice student trebuia sa ma descurc cum pot cu banii. Atunci am cautat si am gasit o solutie careia i-am ramas fidela pana in ziua de azi: scrubul cu cafea si ulei de masline. Cum se face? Simplu! Intr-un borcanel care se inchide bine, punem cafea cata consideram ca ne trebuie pentru a ne ajunge pe tot corpul, dupa care adaugam ulei de masline extra-virgin pana cand ametecand devine o pasta omogena. Lasam continutul 2-3 zile la macerat si apoi putem sa ne bucuram de noul produs cosmetic facut chiar de noi! Reduce celulita, lasa pielea fina, hidratata si parfumata. Ieftin si bun, toata mixtura nedepasind 10 lei. Mie o punga de cafea (orice brand ca nu este relevant) si o sticla de ulei de masline imi ajung cam pentru 4 repetari.
  • Parul se repara si el tot cu uleiuri in cazul in care l-ati „maltratat”. Va spun din proprie experienta, nu trebuie sa folositi nu stiu ce masti de par extrem de costisitoare. Puneti ulei de ricin, canepa, masline si/sau cocos, infasurati-va parul cu un prosop caldut, stati in jur de o ora cu el asa, si apoi samponati si clatiti. Acum sa nu va asteptati sa faceti o singura data si sa se intample minuni! Trebuie sa devina un obicei macar o data pe saptamana.
  • Cea mai buna crema de fata? Sau ce folosesc eu in fiecare seara? Doina, da da! Clasicul Laptisor Doina, nu am gasit ceva mai bun pana acum, si credeti-ma ca am testat. Un alt brand foarte accesibil si calitativ mi se pare „Pur si simplu”. Merita testat si acesta!
  • Buze crapate sau uscate? CARMEX. Este sfant pentru mine, am unul in geanta, unul in masina, altul in masina lui Alin, si unul nou de rezerva ca nu se stie niciodata cand vine sfarsitul lumii si ma prinde cu buzele uscate 🙂
  • Pentru curatarea tenului va recomand o data pe saptamana masca cu argila, mai precis un pliculet de argila, care se gaseste in orice supermarket.
  • Nu ai bani sa mergi la sala? In loc sa te vaiti, ai putea sa dai o tura de parc si apoi sa eviti liftul pe parcursul intregii zile. Ajuta la tonifiere 😉
  • Mai exista ceva care ne mentine tinere si frumoase. Ceva ce mie nu prea imi iese: hidratarea. Adica sa bem macar 2,5 L de apa pe zi , eu beau 1 L Cola-Cola si 2 pahare de apa, ca vorba aceea: sa nu ruginesc! Eu am promis ca voi fi sincera si ma tin de cuvant dar va rog sa nu faceti ca mine 🙂

Am facut o scurta lista cu produsele care de cel putin 10 ani nu-mi lipsesc din casa, care nu costa foarte putin si care, pe mine cel putin, isi fac treaba foarte bine.

Asa ca haideti sa fim frumoase si sa nu mai cautam pretexte. Este la indemana oricui (excluzand vizitele absolut necesare pe la esteticieni) sa aiba o piele fina, un ten curat si un corp tonifiat, trebuie doar sa ne gasim motivatia, sa devenim cea mai buna versiune a noastra. Uneori, absorbite de grijile cotidine, uitam sa avem grija la detalii, dar credeti-ma ca nu se compara nimic cu reactia curierului caruia ii raspunzi cu masca de argila pe fata 🙂

 

 

5288
54

4 Comments

Add Yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.